Είστε εδώ

Ο Νίκος Λυτρίδης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας

01/08/2023

Παρουσίαση της υποψηφιότητας της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Έδεσσας-Βεγορίτιδας

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα η παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου καθώς και των πρώτων υποψήφιων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Έδεσσας-Βεγορίτιδας.

Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λυτρίδης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Μαζευτήκαμε σήμερα στην εναρκτήρια σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης με σκοπό να παρουσιάσουμε τους 25 πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για το Δήμο Έδεσσας-Βεγορίτιδας... Μαζί με τον λαό Έδεσσας και της Βεγορίτιδας για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Το βιογραφικό του υποψήφιου δημάρχου παρουσίασε ο Μπάμπης Τσιτσάγκας δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος στην Περιφέρεια: «Ο Λυτρίδης Νίκος είναι 32 χρονών, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , σπούδασε στα Χανιά. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα όντας εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια της Πανσουδαστικής στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής του και του ενιαίου συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην Έδεσσα δραστηριοποιήθηκε ενεργά μέσω του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας δίνοντας το παρόν και παίρνοντας πρωτοβουλίες για όλες της αγωνιστικές δράσεις που αναπτύχθηκαν στη περιοχή, απ τους αγώνες για την υγεία και τα νοσοκομεία του Νομού, τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη τα μπλόκα των αγροτών και όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Εργάζεται εξ αποστάσεως σαν μηχανικός σχεδίασης ψηφιακών συστημάτων σε εταιρία πληροφορικής. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ».


Ακολούθησε η παρουσίαση των πρώτων 25 υποψηφίων για τον Δήμο Έδεσσας-Βεγορίτιδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση:
1. Γαίσιδης Παναγιώτης
2. Γκίνου Βετα
3. Γκιρμπας Ηλίας
4. Γουλιος Ιωάννης
5. Γρουιτσης Γεώργιος
6. Καραβιτης Σίμος
7. Καραθανος Γεώργιος
8. Κεσισογλου Γεώργιος
9. Κετικιδης Παύλος
10. Κωνσταντινιδου Μαρία
11. Λίνας Γεώργιος
12. Λυτριδου Μαρία
13. Μάντη Μαρία
14. Μπουτκαρης Άγγελος
15. Πετκος Θεόδωρος
16. Ρωσση Ελένη
17. Ρωσσης Παναγιώτης
18. Σαλονικιδου Αναστασία
19. Σεργακη Ευαγγελία (Τζέλα)
20. Συμεωνίδης Νίκος
21. Σταλικας Νίκος
22. Τσιτσαγκας Αλέξανδρος
23. Τύπος Χρυσόστομος
24. Φουνταλη Αναστασία
25. Φουνταλης Μιχάλης

Χαιρετισμός υπ. δημάρχου Νίκου Λυτρίδη
 
Μαζευτήκαμε σήμερα στην εναρκτήρια σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης με σκοπό να παρουσιάσουμε τους 25 πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για το Δήμο Έδεσσας-Βεγορίτιδας.
 
Σήμερα δίνουμε δυναμικό παρόν για της αυτοδιοικητικές εκλογές στις αρχές του Οκτώβρη, αλλά δεν αρχίζουμε απ το μηδέν, όλοι μας το προηγούμενο διάστημα δίναμε τη μάχη σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο αυτή των βουλευτικών εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών , παρά το θετικό πρόσημο στα ποσοστά του ΚΚΕ, βλέπουμε ότι δρούμε σε συνολικά αρνητικούς συσχετισμούς για τον λαό, όπου η πλειοψηφία των κομμάτων που υπερασπίζονται την ίδια με μικρές διαφοροποιήσεις αντιλαϊκή πολιτική ξεπερνάει το 90% των ψηφισάντων.
 
Τον αρνητικό συσχετισμό τον είδαμε στις ελλείψεις στα ασθενοφόρα όπου συνάνθρωποι έχαναν τη ζωή τους πάνω σε καρότσες , τότε το σχέδιο τους ήταν να μετατρέψουν πυροσβέστες σε διασώστες του ΕΚΑΒ, που τώρα όμως δε περισσεύουν και έχουν αφήσει για μια ακόμη χρονιά τη μισή Ελλάδα να καίγεται από φονικές πυρκαγιές. Θα ξαναδούμε πάλι τον χειμώνα τις ίδιες περιοχές να πλημμυρίζουν , τον κόσμο να χάνει την περιουσία του , τους κόπους μιας ζωής, και τους αρμόδιους να επικαλούνται την περιβαλλοντική κρίση για να καλύψουν τις ευθύνες τους.
 
Είναι αυτό το επιτελικό κράτος, που ενώ είναι ανίκανο να προστατέψει την ίδια την ανθρώπινη ζωή, είναι πολύ ικανό να αποκλείσει ένα ολόκληρο τετράγωνο μόλις χθες στα Πατήσια με Διμοιρίες ΜΑΤ και 3 πυροσβεστικά, με σκοπό να προχωρήσει σε έξωση μονογονεϊκής οικογένειας για χρέη μόλις 800 ευρώ. Αυτό είναι το αστικό τους κράτος, ΑΝΙΚΑΝΟ-ΑΔΙΚΟ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ για τα συμφέροντα των πολλών επιτελικό ικανό και άριστο για τα κέρδη των λίγων. ¨Έτσι θέλουν και την τοπική αυτοδιοίκηση να λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του κράτους, για να αποποιούνται ευθύνες, για παραπέρα φορολεηλασία και φοροαφαίμαξη του λαού των ΕΒΕ, για να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις για να παίρνουν μέτρα γενικευμένης ανταποδοτικότητας.
 
Ο κόσμος έχει πλέον πείρα και έχει βγάλει συμπέρασμα. Ξέρει από πρώτο χέρι ότι το σύνθημα μόνο ο λαός σώζει το λαό διακατέχει την λαϊκή συνείδηση. Ο λαός αναγνωρίζει στις δυνάμεις του ΚΚΕ, της λαϊκής συσπείρωσης , τους αγωνιστές που μπήκαν μπροστά σε όλους τους αγώνες, στα σωματεία των εργαζομένων για συνθήκες εργασίας σύγχρονες και με δικαιώματα, στα μπλόκα της αγροτιάς, στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών, στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα υγείας. Αυτοί είναι και η χρέωση των εκλεγμένων δημοτικών/περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και έξω απ τα δημοτικά συμβούλια, να αναδεικνύει την εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή περνάει κεντρικά απ’ το κράτος σε περιφέρειες και δήμους, και να βάζουμε εμπόδιο σε αυτήν, με συγκεκριμένες προτάσεις, επεξεργασμένες διεκδικήσεις, μαζί με το λαό, να έχουμε κατακτήσεις, μόνο έτσι μπορούμε να περιμένουμε βελτίωση της καθημερινότητας. Απ αυτή τη σκοπιά ο απλός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από της άλλες παρατάξεις, δε γίνεται σήμερα ο εργάτης ο αγρότης ο μικρός επαγγελματίας να μπαίνει στο δίλημμα να διαλέξει το ποιος θα τον φορολογήσει. Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εδώ και αποτελεί τη ρεαλιστική – μαχητική - αξιόπιστη επιλογή.
 
Προχωράμε λοιπόν συγκεκριμένα με σύνθημα μας, Μαζί με τον λαό Έδεσσας και της Βεγορίτιδας για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.