Είστε εδώ

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Αυγενάκη

15/05/2024

Σχόλιο της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την περιοδεία του ΥΠΑΑΤ κ. Αυγενάκη στην Κεντρική Μακεδονία

Ήλθον, είδον και απήλθον.
Μέσα από τις προεκλογικές φιέστες που οργάνωσαν οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ σε Ημαθία, Πέλλα και Σέρρες, ο κ. Αυγενάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις “μοιράζοντας” εκατομμύρια και υποσχέσεις για άλλη μια φορά στους αγρότες.

Αλήθεια ενώ ισχυρίζονται ότι θα «μοιραστούν» έως και 2.2 δις ευρώ στους αγρότες μέχρι το τέλος του 2024, γιατί δεν ικανοποιείται το αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο; Γιατί δε μπαίνει πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτικό ρεύμα. Γιατί δεν παίρνονται μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, ροδακινοπαραγωγών, αμπελουργών, αχλαδοπαραγωγών και άλλων; Γιατί δεν καταργείται ο ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και ζωοτροφές;

Οι αγροτοπαραγωγοί της Κ. Μακεδονίας και φέτος επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα (ακαρπία στα ροδάκινα και βερίκοκα, χαλάζια σκάσιμο στα κεράσια, επανασπορές σε βαμβάκια και καλαμπόκια κλπ). Έχουν την αγωνία τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνησή σας ώστε τελικά ο ΕΛΓΑ να καλύψει στο 100% τη ζημία τους, αντ’ αυτού κλείνεται το μάτι σε ιδιωτικές εταιρείες να πάρουν κομμάτια της ασφάλισης του φυτικού κεφαλαίου, με το ανάλογο τίμημα βέβαια για τον παραγωγό.

Αλήθεια για ποια ξενόφερτη ακρίβεια ακριβώς μιλάει ο υπουργός, όταν αυτή τη στιγμή ο παραγωγός πληρώνεται 1ευρώ/Kg τα κεράσια από τους εμπόρους, και ο καταναλωτής τα βρίσκει στα ράφια με 4ευρώ/Kg.

Αυτή την ΚΑΠ που λέτε ότι θα την κάνετε καλύτερη με επαναδιαπραγμάτευση, εσείς δε τη ψηφίζατε και με τα δυο σας χέρια τον Οκτώβρη του 2020 παρέα με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Βελόπουλου; Ποιον ακριβώς προσπαθείτε να κοροϊδέψετε; Έχει και η κοροϊδία τα όρια της!

Οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη και να τιμωρήσουν με την ψήφο τους όλα τα κόμματα που στήριξαν την ΚΑΠ και το ξεκλήρισμά τους. Να δυναμώσουν το μόνο κόμμα που από την αρχή είπε την αλήθεια για την ΚΑΠ, την αντιπάλεψε στον δρόμο και στην Ευρωβουλή, στήριξε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά και τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.
Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κ. Μακεδονίας στις 9 του Ιούνη, να στείλουν πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης και αγώνα με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.