Είστε εδώ

Μνημείο Γενοκτονίας Ποντίων στο Δυτικό

20/05/2024

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (19/5) από τον Δήμαρχο Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας των Ποντίων - δωρεά των αδελφών Γεωργίου και Ιωάννη Χαραλαμπίδη, στην πλατεία της Κοινότητας Δυτικού του Δήμου Πέλλας, παρουσία Τοπικών Αρχών και πολιτών. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης και ο π. Χαράλαμπος Χωραφάς, ενώ ξεχωριστό τόνο και ιδιαίτερα συγκινησιακό βάρος στην εκδήλωση έδωσε ποντιακό χορευτικό δρώμενο με ζωντανή μουσική.
.
«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή, μια ξεχωριστή ημέρα για την Κοινότητα του Δυτικού και τον Δήμο Πέλλας. Παρακαταθήκη Μνήμης και Κληρονομιάς για τις νεότερες γενιές το Μνημείο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου... Κάθε μνημείο, όπως αυτό που αποκαλύπτουμε σήμερα στο Δυτικό, είναι σταθμός ιστορίας, παρακαταθήκη μνήμης και κληρονομιάς, είναι φάρος για το μέλλον». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φουντουκίδης, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του σε όλους τους εμπλεκόμενους για την ανέγερση του Μνημείου, στον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας του Δυτικού και κυρίως στους αδελφούς Γεώργιο και Ιωάννη Χαραλαμπίδη, για την αξιέπαινη πράξη τους, που πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση σε όλους.

Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έκανε ο Μιχάλης Μάριος Ζήσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της κοινότητας Δυτικού, Αθανάσιος Παυλίδης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης: Οι βουλευτές Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας Γαβριήλ Τεκτερίδης, οι αντιδήμαρχοι Τζένη Δεντσίδου, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, Δημήτρης Δαμασκούδης και Γιάννης Γυριχίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Καστερίδης, Γρηγόρης Στάμκος, Γιάννης Κουτούδης, Στέφανος Κασσίδης και Αθανάσιος Επιτροπάκης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας Θεανώ Ζουρνατζίδου και πλήθος πολιτών.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.