Είστε εδώ

Συνάντηση συνεργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας

21/05/2024

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Πετρος Τσαρκνιάς με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα, τον τομεάρχη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Γεώργιο Σταλίδη και τον τομεάρχη Διοικητικού και Οικονομικού Κώστα Χρυσίδη, με την συνοδεία και υποστήριξη της Φιλολόγου - Ιστορικού Αντωνία Παπαδάκη και του Προέδρου του Μ.Σ. Αετοχωρίου Σωκράτη Βόλτση.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Αλμωπίας και η ανάπτυξη μιας νέας σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αλμωπίας και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων με κοινό σκοπό τη διατήρηση, την συντήρηση και προστασία, την ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων της περιοχής μας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το έργο των ανασκαφών του "Κάστρου της Χρυσής" που έχει χρόνο ολοκλήρωσης το 2025 και την συντήρηση του Μεταβυζαντινού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αετοχωρίου και στην τελική έγκριση των μελετών αποκατάστασής του.

Η κ. Παπαδάκη χάρισε στην προϊσταμένη πολλά βιβλία της επιστημονικής δουλειάς που αφορούν την Αλμωπία.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.