Είστε εδώ

Ημερίδα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

23/05/2024

Ο Δήμος Αλμωπίας με τις Κοινωνικές Δομές (Βοήθεια Στο Σπίτι , Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, πραγματοποίησε την ενημερωτική εκδήλωση, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 19:30 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

Στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει ο Δήμος για την οδηγική συμπεριφορά και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τις προηγούμενες μέρες ομάδες από δομές του Δήμου και του Κέντρου Υγείας οργάνωσαν ενημερώσεις για το θέμα στον Εξαπλάτανο και στην Αριδαία.

Την εκδήλωση συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου κ. Σοφία Νικολαίδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εξαιρετικές παρουσιάσεις:

  • Ο κ. Αλέξης Μπένος, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ, μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου "SOS Τροχαία Εγκλήματα"
  • Η κ. Μαρία Νατσιούλα, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Υγείας
  • Ο κ. Μιχαήλ Μαργιόλης, Αστυνόμος Α’, Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας και
  • Ο κ. Στέφανος Αβραμίκας, υπεύθυνος ΕΚΑΒ

Όπως ανέφερε ο κ. Μπένος τα τροχαία ατυχήματα δεν μας απασχολούν μέχρι να μας αγγίξουν προσωπικά ή οικογενειακά και τότε ενεργοποιούμαστε∙ αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε, από οικογένειες θυμάτων τροχαίων, ο Πανελλαδικός Σύλλογος "SOS Τροχαία Εγκλήματα".

Η Κοινωνική Λειτουργός, του Κέντρου Υγείας κ. Νατσιούλα, αναφέρθηκε σε χρήσιμες συμβουλές που πρέπει ως πεζοί να ακολουθούμε∙ επίσης παρουσίασε το κοινωνικό πείραμα, που διεξήγαγαν με το επιστημονικό προσωπικό του φορέα υγείας, στον οποίο εργάζεται, και τις διαπιστώσεις που κάνανε, καθώς και την θεωρία των σπασμένων παραθύρων, η οποία μας λέει πως ένα συντηρημένο, καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον ενισχύει τις θετικές συμπεριφορές και αποθαρρύνει τις αντικοινωνικές και βίαιες.

Ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, Αστυνόμος Α΄ κ. Μαργιόλης αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της συναντίληψης και στην ανεκτίμητη αξία της κοινωνικής ζύμωσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ κ. Αβραμίκας επικεντρώθηκε στο προσωπικό του βίωμα ως διασώστης και στην υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουμε ως οδηγοί.

Η εκδήλωση , ολοκληρώθηκε με την συγκινητική παρουσίαση της χορογραφίας, από τη σχολή χορού Elite Dance by Ioanna Katsimaki, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων.

Η δράση αυτή ήταν μια πρώτη προσπάθεια συνάντησης φορέων και πολιτών για την έναρξη μιας δυναμικής συνεργασίας, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, προς την πορεία αλλαγής νοοτροπίας και συνηθειών ως προς την οδική συμπεριφορά.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.