Είστε εδώ

Επικίνδυνη η γέφυρα στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών

28/05/2024

Ένα χρόνο μετά την παράδοση του έργου, για το οποίο κατηγορήθηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή, πραγματογνώμονας μηχανικός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμπεραίνει ότι δεν είναι δεδομένη η ασφάλεια των πολιτών που ανεβαίνουν στην ξύλινη πεζογέφυρα. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών κοινοποίησε στο δήμο Πέλλας την τεχνική έκθεση και ο δήμος σφράγισε τη γέφυρα και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ενημέρωση προς τους Δημότες
Προτροπή μη χρήσης της γέφυρας του Πλατανότοπου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Κοινοποιήθηκε στο Δήμο Πέλλας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών τεχνική πραγματογνωμοσύνη, που διενεργήθηκε στα πλαίσια διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε σχέση με τη γέφυρα του Πλατανότοπου.

Το συμπέρασμα της υπογράφουσας την πραγματογνωμοσύνη μηχανικού της Π.Κ.Μ. είναι ότι «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ασφαλή συμπεριφορά της γέφυρας από χρήση πολιτών».

Ο Δήμος Πέλλας προληπτικά τοποθέτησε κορδέλες για την αποτροπή πρόσβασης στη γέφυρα, ενώ προτρέπει τους δημότες να μην κάνουν χρήση της, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προχωρήσει σε διενέργεια μελέτης για την αποκατάσταση της ασφαλούς συμπεριφοράς της γέφυρας, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμη.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.