Είστε εδώ

Στα Γιαννιτσά συναντήθηκαν οι δήμαρχοι της Πέλλας

05/06/2024

Συνάντηση Δημάρχων του Νομού Πέλλας στο Δημαρχείο του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά

Στις 4 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά συνάντηση των δημάρχων του νομού Πέλλα, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης.

Οι δήμαρχοι Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, Αριδαίας Νίκος Παρούτογλου, και Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής μίλησαν για θέματα που αφορούν την περιοχή, επιβεβαιώνοντας ότι η προσωπική επαφή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δήμων του νομού Πέλλας.

Η συνάντηση κατέληξε στην απόφαση να διεκδικούν από κοινού ζητήματα που αφορούν τον νομό, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις για την παρακολούθηση της προόδου των συμφωνημένων δράσεων και για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών.

Υποδομές (Εθνική Οδός)
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι υποδομές και συγκεκριμένα η αναβάθμιση της εθνικής οδού που διασχίζει τον νομό Πέλλας. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να προωθηθούν έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της βελτιωμένης προσβασιμότητας.

Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες. Οι δήμαρχοι εξέτασαν κοινές δράσεις και προγράμματα για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, όπως η ενίσχυση των υφιστάμενων καταφυγίων, η στείρωση και η υιοθεσία. Έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δήμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τουρισμός
Ο τουρισμός ήταν άλλο ένα βασικό θέμα της συνάντησης. Οι δήμαρχοι συζήτησαν τρόπους για την προώθηση των τουριστικών αξιοθέατων του νομού, αξιοποιώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Έδωσαν έμφαση στη δημιουργία κοινών τουριστικών διαδρομών και στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών. Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και την προβολή του νομού Πέλλας ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.