Είστε εδώ

Έβαλαν φωτιά στο στρατόπεδο Φιλιππάκου

28/02/2016
Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικούς χώρους του πρώην στρατοπέδου Φιλιππάκου, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, στις 21:25 χθες, στα Γιαννιτσά του Δήμου Πέλλας, του Νομού Πέλλης. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στους αποθηκευτικούς χώρους του στρατοπέδου, ενώ στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα.

Φωτιά ξέσπασε χτες το βράδυ στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, για το οποίο ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών. Επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια δεν υπάρχει ακόμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει αναλάβει τη διερεύνηση, αλλά είναι γνωστό ότι η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε στο κτήριο των μαγειρείων. Μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου και οι φήμες θέλουν το συμβάν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος, που χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο και την περιφρούρηση του χώρου πλημμελή. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την Παρασκευή να μη δεχτεί την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή και με πρόταση του Δημάρχου να περιφρουρηθεί το στρατόπεδο από δημοτικούς συμβούλους και δημότες.

Το γεγονός είτε αποτελεί προβοκάτσια είτε ενέργεια θερμοκέφαλων, πλήττει σημαντικά το κύρος της πόλης, εμφανίζει τους κατοίκους της πόλης περίπου ως ταλιμπάν και σε κάθε περίπτωση δε βοηθά στην επίλυση του ζητήματος.

Χ.Ηλιόπουλος Θ. Καραλιάς

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση