Είστε εδώ

Εκδηλώσεις μνήμης 14ης Σεπτεμβρίου

28/08/2017
συνάντηση μικρασιατικών προσφυγικών συλλόγων

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Διοικητήριο μετά από πρόσκληση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Έδεσσα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και θα περιλαμβάνουν δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

«Η διατήρηση της ιστορικής αλήθειας, η οποία ούτε τιμωρεί αλλά, ούτε εκδικείται αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Με την απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη των προγόνων μας οφείλουμε να οχυρώσουμε και να αναδείξουμε τα ιδανικά και τις αξίες που μετέφεραν οι συμπολίτες μας με καταγωγή από τον Πόντο ή την Μικρά Ασία, τα οποία διατηρούνται έως σήμερα χάρη στην προσπάθεια των Πολιτιστικών Σωματείων. Προσκαλώ λοιπόν όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ώστε η προσπάθεια μας να αποκτήσει παλλαϊκό χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά το τέλος της συνάντησης.

Σε συνδυασμό με την κεντρική εκδήλωση που οργανώνεται από την Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και τους Προσφυγικούς και Μικρασιατικούς Συλλόγους της περιοχής θα ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα, το οποίο θα τελειοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κι άλλες παράλληλες δράσεις Συλλόγων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση