Είστε εδώ

Πολιτική προστασία ΠΕ Πέλλας

14/01/2018
Πολιτική προστασία ΠΕ Πέλλας

Οι πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με εντολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τους επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του τοπικού, περιφερειακού και εθνικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα τα αναγκαία μέτρα διαχείρισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διαθέτει επαρκείς ποσότητες άλατος αποχιονισμού στις εγκαταστάσεις της για τον αποχιονισμό του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητάς της και ήδη, από προχθές, βρίσκονται σε ετοιμότητα μηχανήματα αποχιονισμού σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου για την κάλυψη των τεσσάρων Δήμων.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά Αθανασιάδου αναφέρει: «Ζήτησα από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να τεθούν σε επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας και, ενδεχομένως, επιφυλακής τις προσεχείς ώρες, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε έγκαιρα με την τυχόν έναρξη ακραίων καιρικών φαινομένων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Το οδικό δίκτυο της Πέλλας είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο και η εμπειρία από την περσινή χειμερινή περίοδο έδειξε ότι μπορεί να χρειαστεί να επέμβουμε ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά σημεία. Η πρόληψη επομένως είναι σημαντική, ενώ με τον έγκαιρο προγραμματισμό περιορίζουμε σημαντικά το οικονομικό κόστος καθώς και την επικινδυνότητα για ατυχήματα. Παράλληλα, θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα για τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέσα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδίδει κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της. Προτεραιότητά μας είναι οι δρόμοι της Πέλλας να είναι ασφαλείς για όλους τους διερχόμενους, τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής και όλους όσους επιλέγουν τους καταξιωμένους προορισμούς μας για τις χειμερινές αποδράσεις τους».

Αποχιονισμός ΠΕ Πέλλας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση