Είστε εδώ

Καθαρίστε τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα!

16/05/2020

Ανακοίνωση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου εξέδωσε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου, Ηλεκτροφωτισμού και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας καλώντας τους πολίτες να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και την απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών.

Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο σε μια χρονιά με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020. Κατά το διάστημα αυτό, βάσει των νόμων, οι πολίτες οφείλουν να μεριμνούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.
Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων αλλά και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου αλλά και σε απόσταση 100 μέτρων πέραν των ορίων του, υποχρεούνται να καθαρίζουν και να απομακρύνουν ξερά χόρτα και εγκαταλελειμμένα υλικά ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες που επιβάλλει ο νόμος 3852/2010, άρθρο 94 και ο Ποινικός Κώδικας.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να καθαρίσετε άμεσα τα οικόπεδα σας από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά εντός 10 ημερών.

Έχοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (τμήμα καθαριότητας- πρασίνου-ηλεκτροφωτισμού) καθώς και την έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας των διατάξεων που ισχύουν για την παροχή ειδικών αδειών, λόγω του κορωναϊού, ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των δημοτών.

Η διατήρηση της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας σε κάθε γειτονιά είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στη συμμετοχή και στη συνεργασία δήμου και δημότη. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση