Είστε εδώ

Να μην πούμε το νερό νεράκι

18/05/2020

Αυτό το χρονικό διάστημα δεχόμαστε διαμαρτυρίες από πολλούς αγρότες της περιοχής της Σκύδρας, για την κατάσταση που επικρατεί στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής που αρδεύεται από τον ΤΟΕΒ.

Αυλάκια που δεν έχουν καθαριστεί ακόμη, πομώνες εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος, από την Δ.Ε.Η. (απλήρωτοι λογαριασμοί), πομώνες που δεν συντηρούνται με αποτέλεσμα να είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης και όλα αυτά σε μια εποχή που η γη είναι διψασμένη για νερό και πολλές καλλιέργειες το έχουν άμεση ανάγκη.

Δεν φτάνουν λοιπόν τα ασήκωτα βάρη που έχουν φορτώσει στα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά με την πολιτική τους μέχρι τώρα κυβερνήσεις και Ε.Ε., δεν φτάνει που όλο και περισσότερο λιγοστεύει το εισόδημα των αγροτικών νοικοκυριών, δεν φτάνει που χρυσοπληρώνουν το πότισμα των χωραφιών τους λες και το νερό είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω έχουν και τους μεγαλοπαράγοντες της διοίκησης του ΤΟΕΒ να παρακολουθούν αυτήν την άθλια κατάσταση με πλήρη αδράνεια. Στην τελευταία μάλιστα συνέλευση των εκλεκτόρων του ΤΟΕΒ, το Δ.Σ. πρότεινε και αύξηση του χαρατσιού που πληρώνουν, ή μάλλον που αδυνατούν να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Από ότι φαίνεται μερικοί πιστεύουν ότι το νερό από αγαθό πρέπει να γίνει εμπόρευμα που θα το αγοράζουν αυτοί που έχουν να πληρώσουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας δηλώνει την πλήρη αντίθεση της σε αυτήν την πολιτική διαχείρισης του νερού.
Λέμε όχι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών και του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών πληρώνοντας ακριβά το πότισμα των χωραφιών.

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ συστηματικό και σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες της αγροτικής παραγωγής με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από την τσέπη των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Εγγειοβελτιωτικά έργα που να αξιοποιούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον όλους τους υδάτινους πόρους της περιοχής.
  • Στελέχωση υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό, για τη συντήρηση, επισκευή βλαβών, επεκτάσεις δικτύων, έλεγχο αποθεμάτων κ.λ.π.
  • Η δημοτική αρχή να απαιτήσει μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος που αυξήθηκε κατά 50% με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατά 10% με Ν.Δ
  • Ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης του νερού και όχι οργανισμούς που λειτουργούν με ρουσφετολογικά και ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή του νερού., να απαιτήσουν από όλους τους υπεύθυνους αυτά που τους ανήκουν για να μην πούμε το νερό νεράκι.

Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας
Ιωάννης Σουμελίδης, δημοτικός σύμβουλος

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση