Είστε εδώ

Προμήθεια εξοπλισμού στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

22/10/2020

Η Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας εντάχθηκε στο "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κεντρική Μακεδονία 2014-2020", για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού ποσού 664.000 €, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες λειτουργίας των τμημάτων του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της ΠΕ Πέλλας.

Πιο συγκεκριμένα, το παραπάνω αίτημα υλοποιείται σήμερα, που οι συνθήκες από τα υπόλοιπα διαθέσιμα των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 το επιτρέπουν. Αναλυτικότερα, ο εξοπλισμός τον οποίο θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο είναι ο κάτωθι. Για την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης στο πρόγραμμα, εκδόθηκε η Αριθ. Πρωτ.5648/20-10-2020 απόφαση, που υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κο Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς επίσης υπήρξε αντίστοιχη προετοιμασία και ωριμότητα του φακέλου από τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) , καθώς και το αντίστοιχο Τεχνικό Δελτίο που υποβλήθηκε έγκαιρα.

Με το πρόγραμμα αυτό, το νοσοκομείο θα προμηθευτεί νέο εξοπλισμό για τις χειρουργικές κλινικές αλλά και το Τμήμα Επειγόντων και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 • Χειρουργική Τράπεζα (x2) αξίας 90.000 € (Γενικά Χειρουργεία)
 • Ενδοσκοπικός πύργος αρθροσκοπικής χειρουργικής αξίας 100.000 € (Χειρουργείο Ορθοπαιδικής)
 • Αναισθησιολογικό μηχάνημα αξίας 30.000 € (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)
 • Συγκρότημα αποτελούμενο από 6 monitors με κεντρικό σταθμό αξίας 110.000€ Μ.Ε.Θ.)
 • Λαπαροσκοπικός πύργος μαζί με εργαλεία πολλαπλών χρήσεων και κάμερες αυτού και σετ εργαλείων υστεροσκόπησης-ρεζετοσκόπιο αξίας 100.000 € (Χειρουργείο Γυναικο-Μαιευτικής)
 • Υπερηχοτομογράφος γυναικολογικός συνοδευόμενος από 3 κεφαλές (ενδοκολπική, convex, 3D convex) αξίας 50.000 € (Γυναικο-Μαιευτική Κλινική)
 • Καταψύκτης βαθιάς κατάψυξης φιαλών αίματος αξίας 10.000 € (Αιμοδοσία)
 • Αναπνευστήρας (x2) αξίας 44.000 € (Μ.Ε.Θ.)
 • Σκιαλυτική λυχνία LED με έναν δορυφόρο για χειρουργική χρήση (5) αξίας 75,000 € (Γενικά Χειρουργεία)
 • Πλήρης ενδοσκοπικός πύργος με video γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο αξίας 55.000 € (Γαστρεντερολογικό Ιατρείο)

Όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου, Ευάγγελος Λόγγος σε σχετικό δελτίο τύπου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά και οι Υπηρεσίες του θα συνεχίσουν την προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε το Νοσοκομείο να ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία, αξιοποιώντας χρηματοδοτικούς πόρους, όπως έκανε με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» (Π.Κ.Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-20) σήμερα. Η ένταξη της πράξης αποτελεί μια στρατηγική επιτυχία, που επιτεύχθηκε χάρη στις συστηματικές ενέργειες της Διοίκησης της ΝΜ Γιαννιτσών και του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, το οποίο ανέλαβε τη σύνταξη πλήρους και συγκροτημένου φακέλου πρότασης, με τη σχετική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας των προς προμήθεια ειδών. Πρόκειται για αναγκαίο εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας για τα Χειρουργεία, τις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου, ο οποίος θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.