Είστε εδώ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: ποιοι και πώς εξαιρούνται

23/10/2020

Από αύριο τίθεται σε ισχύ το νέο μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως και τις 05:00 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι σε αυτές τις περιοχές.

Όπως εξήγησε, μόνο με χαρτί εργοδότη που θα κατατίθεται στην ΕΡΓΑΝΗ και μέσω του οποίου θα πιστοποιείται η εργασία των υπαλλήλων, θα γίνονται αποδεκτές οι μετακινήσεις μετά τα μεσάνυχτα.

«Το μόνο έγγραφο που θα υπάρχει είναι οι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ ότι εργάζεται κι ότι τον απασχολεί η επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα επιτρέπεται η μετακίνηση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά τις εξής περιοχές:

Επίπεδο 3: Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.
Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

 

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.