Είστε εδώ

«Χάνονται» πληρωμές στην εφορία από κρατήσεις ενισχύσεων

16/11/2022

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, μαζί με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ε. Σημανδράκο, στον οποίο και έθεσαν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις άδικες βεβαιώσεις οφειλών από την ΑΑΔΕ προς δικαιούχους κρατικών ενισχύσεων και επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σε αρκετές περιπτώσεις Κρατικών Ενισχύσεων λόγω της πανδημίας COVID-19 σε προϊόντα όπως ντομάτες, αγγούρια, ελιές, καρπούζια, πατάτες, καπνά, μέλι, εκτροφή χοίρων κ.α., κρατήθηκε από τους παραγωγούς ένα ποσό της δικαιούμενης ενίσχυσης ως αποπληρωμή του ποσού που έλαβαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν έγινε με παράλληλη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα σήμερα να βεβαιώνονται οφειλές προς τους παραγωγούς για την επιστρεπτέα προκαταβολή -που έχουν ήδη επιστρέψει!

Οι Βουλευτές μετέφεραν στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ τη θέση τους ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα με τον μόνο δίκαιο και σωστό τρόπο, δηλαδή με τη διασταύρωση των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΑΔΕ, ώστε να ενημερωθούν οι καρτέλες των οφειλετών και να διαγραφούν οι όποιες αποπληρωμένες οφειλές. Ήδη, όπως τους ενημέρωσε ο κ. Σημανδράκος, προγραμματίζεται συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.