Είστε εδώ

Μουσική της Έδεσσας ξαναμπαίνει στο στούντιο ηχογράφησης

24/09/2023

Τραγούδια δίχως λόγια: έρχεται η συνέχεια

Το 1997 ήταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» που για πρώτη φορά ο Νύσης (Διονύσιος Μπουλγούρης), ο Γιαννάκης Ζλατάνης και η ορχήστρα του Γιώργη Ουρούμη, μπήκαν στο στούντιο για ηχογράφηση.
Ήταν 31 Μαρτίου 1997 στο Στούντιο Εργαστηρίου Ηλεκτροακουστικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Α.Π.Θ. όταν έγινε η πρώτη καταγραφή της μουσικής του τόπου μας. Ο Δήμος Έδεσσας και ο τότε αντιδήμαρχος Χρήστος Πέγιος συνέβαλλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Ο ποιητής Μάρκος Μέσκος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο. Μαζί με τους μουσικούς της παραδοσιακής μας μουσικής στο στούντιο ήταν ο μουσικολόγος Γιάννης Καϊμάκης και ο αείμνηστος μουσικός της Αλμωπίας Δημήτρης Ουρούμης. Ηχολήπτης ήταν ο Κώστας Κόντος. Η ορχήστρα Νύση και Γιαννάκη συμμετείχε στο cd «Τραγούδια δίχως λόγια» με 14 κομμάτια και η ορχήστρα του Γιώργη Ουρούμη από την Αλμωπία με 12.

26 χρόνια μετά η μουσική ιστορία ξαναγράφεται, μάλλον ξανά-ηχογραφείται.
Αυτήν την φορά και με νέους μουσικούς. Πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας τις νέες εκτελέσεις όπου συμμετέχουν: Χρυσοδάκτυλοι, Banda «Entopica» & Periklis Aliopis, Οικογένεια   Τάσου – Γιάννη Δίσκου, Οικογένεια Ζλατάνη, Παναγιώτης Τουφεξής. Επιπλέον συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Βέσκος, Γιώργος Κίνας και Κωνσταντίνος Παπαχρήστου. Η ηχογράφηση, μίξη και το mastering έγινε στο Cue Production Studio- Γ. Μαυρίδης. Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Περικλή Αλιώπη. Η ηχογράφηση έγινε στις 26-29 /9/2022 στην Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο cd του Φ.Σ.Ε. μπορείτε να το ακούσετε και στο Spotify:
Part 1:  https://open.spotify.com/album/3DP20dplVCF1ezBxkaRV67
Part 2:  https://open.spotify.com/album/4FBVtoBbHwJHKStNGMg8eB

Σύντομα αναμένουμε και το cd «Τραγούδια δίχως λόγια, η συνέχεια...».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.