Είστε εδώ

Αποτελέσματα εκλογών νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας

06/10/2023

Στις κάλπες προσήλθαν την Πέμπτη 4 Οκτώβρη, τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας - Ε.Ν.Ι.Π, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της ΠΕ Πέλλας, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, την εκλογή αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας - Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και την ανάδειξη αντιπροσώπων για τις αρχαιρεσίες στο Νομαρχιακό Τμήμα Πέλλας της ΑΔΕΔΥ. Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή ιδιαίτερα στο εκλογικό κέντρο του νοσοκομείου Γιαννιτσών, όπου ξεπέρασε το 70%. Συμμετείχαν δύο ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο, της παράταξης «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών - Συνεργαζόμενοι» και το ψηφοδέλτιο «Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ιατρών Πέλλας»

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:
Για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)
Ψήφισαν: 110, Έγκυρα: 107, Άκυρα: 3, Λευκά: 0
1. «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών -Συνεργαζόμενοι»: 95 ψήφοι και 5 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
2. «Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ιατρών Πέλλας»: 12 ψήφοι και καμία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙΠ εκλέχτηκαν οι: Χαράλαμπος Αποστολίδης, Θεοδώρα Γεωργιάδου, Ιωάννης Χαμαλίδης, Δήμητρα Αλατζίδου και Ιωάννης Βασιλείου.

Με ανακοίνωση της, η ΔΗμοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών ΠΕ Πέλλας χαιρετίζει τους συναδέλφους των δημόσιων νοσοκομείων των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της ΠΕ Πέλλας που συμμετείχαν με αποφασιστικότητα στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΝΙΠ, αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και τις αρχαιρεσίες στο ΝΤ Πέλλας της ΑΔΕΔΥ και κρίνει το αποτέλεσμα θετικό και ελπιδοφόρο.
Η οργή και η αγανάκτηση των γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας εκφράστηκε με την αποφασιστική συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, η οποία παρά τις αντίξοες συνθήκες, (υπερεφημέρευση, απομακρυσμένος τόπος κατοικίας για πολλούς κλπ), ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στο εκλογικό κέντρο του νοσοκομείου Γιαννιτσών, όπου ξεπέρασε το 70%.
Αγανάκτηση για τη μισθολογική και εργασιακή απαξίωση, για την υποστελέχωση, την υπερεφημέρευση και την εντατικοποίηση, την ομηρία των επικουρικών συναδέλφων, την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, τις συνεχείς αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών για την συγκάλυψη των ελλείψεων, το καθεστώς εργασιακής γαλέρας, εκπαιδευτικής υποβάθμισης, των αυθαιρεσιών σε βάρος ειδικευόμενων συνάδελφων.
Οργή για το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και την αναστολή των τακτικών χειρουργείων, την διάλυση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών και την εφημέρευση τομέα στα επείγοντα της παθολογικής, για το ογκολογικό ιατρείο που βρίσκεται στον αέρα και για τόσα αλλά.

(διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου εδώ)

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.