Είστε εδώ

Θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί

07/09/2017
Βαγγέλης Αποστόλου

Σε αποζημιώσεις για την καρπόπτωση στο ροδάκινο οδηγεί το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο συνάντησής του με εκπροσώπους της Διεπαγγελαμτικής Πυρηνοκάρπων και της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Ακτινιδίου, στην Θεσσαλονίκη, σήμερα το μεσημέρι.

O υπουργός παρέλαβε την έκθεση για τις ζημιές από τον ΕΛΓΑ που προκλήθηκαν στα ροδάκινα Ημαθίας και Πέλλας από τις βροχές στις 14-17 Ιουλίου.

«Δεν είναι ομόφωνη, αποδέχεται ότι υπάρχουν ζημιές και η πρόταση της Επιτροπής του ΕΛΓΑ είναι να αποζημιωθούν οι παραγωγοί», ανέφερε ο Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι «αποδεχόμαστε το πόρισμα της επιτροπής προχωράμε με βάση τα συμπεράσματά της, απλά σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νούμερα, τα οποία θα εκτιμηθούν μαζί με τις Ομάδες Παραγωγών το επόμενο διάστημα».

Όπως μας ενημέρωσε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για το πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για δηλώσεις και αποζημιώσεις.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση