Είστε εδώ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

13/09/2017
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου

Ο Δήμος Σκύδρας, για άλλη μια χρονιά, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Μετακίνησης) - European Mobility Week 2017, επιχειρώντας στο πλαίσιο του δυνατού, να ενώσει τις δυνάμεις του, προκειμένου, μέσω της υλοποίησης συλλογικών και συντονισμένων ενεργειών να συμβάλλει στην αναβάθμιση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται κάθε έτος από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για έναν αξιόλογο πανευρωπαϊκό θεσμό που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κι από την Ευρώπη εξαπλώθηκε και υλοποιείται, πλέον, σε αρκετές χώρες των άλλων ηπείρων.
Συντονιστής του θεσμού σ΄εθνικό επίπεδο είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Σκοπός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ευαισθητοποίηση, η προτροπή και η διευκόλυνση των πολιτών στην υιοθέτηση και στη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων μεθόδων, τρόπων και μέσων μετακίνησης ανθρώπων, προϊόντων και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα: το βάδισμα, το ποδήλατο, τα μαζικά μέσα μεταφοράς, ώστε στο μέτρο του εφικτού να μειωθούν π.χ. οι επιπτώσεις του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την υγεία μας και το περιβάλλον, ακόμη και στις μικρές αστικές περιοχές.

Το κεντρικό θέμα - σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που επιλέχθηκε για το 2017 είναι «Καθαρή, συνεργατική κι έξυπνη κινητικότητα».

Ο Δήμος Σκύδρας λαμβάνει μέρος σ΄αυτήν την παγκόσμια πανστρατιά θέτοντας στον προγραμματισμό του δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των συμπολιτών μας υπολογίζοντας πάντοτε στη σύμπραξη και στη συμμετοχή τους.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση