Είστε εδώ

Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος

23/11/2017
Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος

Το μεγαλύτερο Ιστορικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών στην πόλη της Κρύας Βρύσης πλησιάζει! Η διημερίδα «Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος» είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 Νοεμβρίου.

Ένα διήμερο γεμάτο ιστορική μνήμη και αθλητικών δραστηριοτήτων αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Μακεδονομάχους. Μία διημερίδα, που φιλοδοξία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”, ο οποίος και πήρε την πρωτοβουλία να την διοργανώσει, θέλει να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί σε ετήσια βάση κάθε Νοέμβριο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του. Η φετινή διοργάνωση γίνεται επίσης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αλλά και την συνεργασία του Δήμου Πέλλας και όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η πρώτη ημέρα Σάββατο και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Κρύας Βρύσης, θα περιλαμβάνει διάλεξη από τον γνωστό σε όλους μας ομιλητή Νίκο Λυγερό με τίτλο «Ο Καπετάν Άγρας ως Μνήμη Μέλλοντος», ενώ θα συμμετέχουν με τραγούδια η Δημοτική Χορωδία Κρύας Βρύσης, καθώς και μέλη των Θεατρικών Ομάδων του συλλόγου με απαγγελίες.

Με σλόγκαν του Συλλόγου «Όσο αργά κι αν βαδίζετε να είστε βέβαιες και βέβαιοι, ότι θα είστε πιο γρήγορα άτομα από αυτούς που δε θα συμμετέχουν» την δεύτερη ημέρα Κυριακή και στις 10:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι αθλητικές δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο "Στα Μυστικά … του Βάλτου" διαδρομή 21.090μ, το Δυναμικό βάδισμα - Ελεύθερο τρέξιμο 5.200μ και το τρέξιμο και βάδισμα 1.000 μ για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, δραστηριότητες για τις οποίες μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικά για όλα τα στοιχεία τους στην παρακάτω Προκήρυξη του Αγώνα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης « Σωκράτης», σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συνεργασία με τη Δημοτ. Κοινότητα Κρύας Βρύσης, το Δήμο Πέλλας,τον Εμπορικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης, το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, το ΤΟΕΒ Κρύας Βρύσης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης μας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ακρολίμνης, τη ΛΕΦΕΔ Κρύας Βρύσης, στα πλαίσια της διημερίδας εκδηλώσεων για το Μακεδονικό Αγώνα με τίτλο: «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΝΗΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» προκηρύσσει τον 1ο Ημιμαραθώνιο στα μυστικά του Βάλτου 21.090μ, το Δυναμικό βάδισμα - Ελεύθερο τρέξιμο 5.200μ και το τρέξιμο και βάδισμα 1.000 μ για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

1ος Ημιμαραθώνιος στα μυστικά του Βάλτου 21.090μ.  
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κτίριο Δημοτ. Κοινότ. Κρύας Βρύσης – Πεζόδρομος
ΩΡΑ: 10:00 πμ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφαλτοστρωμένη πλην 3 χλμ της παραποτάμιας του Λουδία που είναι χαλικοστρωμένη. Από Β. Παύλου προς λαϊκή αγορά – αριστερά Δωδεκανήσου – Κέντρο Υγείας – επαρχ. οδός προς Ακρολίμνη – αριστερά είσοδος στην Ακρολίμνη στην οδό Κωνσταντινίδη Παύλου –Υποχρεωτ. Κύκλος –Κολοκοτρώνη – περιφερειακή οδός Ακρολίμνης αριστερά – Κοιμητήρια - αγροτική οδός (ποιμνιοστάσια ) - αριστερά προς ΣΑΑΚ Κρύας Βρύσης - επαρχ. οδός Κρύας Βρύσης - Σταυρού δεξιά - Λουδίας πριν τη γέφυρα αριστερά παραποτάμια διαδρομή (χαλικοστρωμένη) - τέλος παραποτάμιας - επαρχ. οδός Κρύας Βρύσης – Αλεξάνδρειας αριστερά - Οικολογικό Πάρκο - είσοδος στην πόλη από τη Βενιζέλου – Β. Παύλου δεξιά – πεζόδρομος – τερματισμός. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Η ανώτερη διάρκεια του αγώνα θα είναι 3 ώρες. Διάβαση τελευταίου αθλητή από τον ενδιάμεσο ηλεκτρονικό έλεγχο (γέφυρα Λουδία προς Σταυρό) 12.980 μ στις 11:45. Μετά την προαναφερόμενη ώρα ο αθλητής τρέχει με δική του ευθύνη, λόγω αποκατάστασης της κυκλοφορίας οχημάτων στην επαρχ. οδό Κρύας Βρύσης - Σταυρού. Λήξη τερματισμού δρομέων στις 13:00.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κάποιος αθλητής ή κάποια αθλήτρια στον αγώνα δρόμου θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος δηλ. έτος γέννησης 1999.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μεμονωμένα άτομα 8 € το άτομο. Ομαδικές – συλλογικές εγγραφές πάνω από 10 άτομα 6 € το άτομο. Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα αρ. λογ. 624/540020-15 IBAN: GR67 0110 6240 0000 6245 4002 015 Πολιτιστικός Σύλλογος «Σωκράτης» «για συμμετοχή στον 1ο Ημιμαραθώνιο στα μυστικά του Βάλτου 21.090 μ, για οικονομική ενίσχυση εκδήλωσης».
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και μπορούν να γίνουν:
Ηλεκτρονικά
και στον πρόεδρο του συλλόγου «Σωκράτης» Πεχλιβανίδη Κώστα τηλ. 6944 221415, e-mail: kwstaspehgmail.com
Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων από 8:00 πμ έως 9:00 π μ θα γίνουν δεκτές το ανώτερο 30 αιτήσεις, εφόσον θα υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί. H εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται με άμεση πληρωμή ή κατάθεση του αντίτιμου στο λογαριασμό και το αποδεικτικό πληρωμής να κατατεθεί στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής και το ατομικό chip χρονομέτρησης.
Προσοχή: Ο χρόνος δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθεί στους τερματίσαντες όποιος αθλητής δεν έχει το chip χρονομέτρησης και δεν περάσει πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης (ποταμός Λουδίας προς Σταυρό). Επίσης θα υπάρχουν ενδιάμεσα ακόμη 3 σημεία καταγραφής των διερχομένων δρομέων για τον ανάλογο έλεγχο. Οι αιτήσεις ηλεκτρονικά θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο αριθμού συμμετοχών ορίζεται στους 200 αθλητές-τριες.
ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Αφετηρία (ηλεκτρονικά), 4.500 μ (χειρόγραφη καταγραφή ), 10.200 μ (χειρόγραφη καταγραφή ), 12.980 μ (ηλεκτρονικά ), 16.400 μ (χειρόγραφη καταγραφή ), τερματισμός (ηλεκτρονικά ).
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Αφετηρία (εμφιαλωμένα νερά ), 4.500 μ (νερά, ισοτονικά, σταφίδα, σοκολατάκια υγείας, τσάι βουνού ), 8.850 μ (νερά, ισοτονικά, σταφίδα,τσάι βουνού, σοκολατάκια υγείας ), 12.980 μ (νερά, ισοτονικά, τσάι βουνού, σταφίδα, σοκολατάκια υγείας ), 16.400 μ (νερά, ισοτονικά, σταφίδα, τσάι βουνού, σοκολατάκια υγείας ), τερματισμός (νερό, τυροπιτάκι, σπανακοτυροπιτάκι, μπανάνα, τσάι βουνού, γλυκάκι ). ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές-τριες θα γίνουν σε χώρο δίπλα στον τερματισμό στις 13: 00.
ΕΠΑΘΛΑ: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Στους πρώτους-τες τρεις ανά κατηγορία θα δοθούν κύπελλα και από ένα βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα « Στα μυστικά του Βάλτου».
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ: 18 ετών - 40 ετών 41 ετών - 55 ετών 56 ετών - 69 ετών 70 ετών και άνω.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 18 ετών - 35 ετών 36 ετών - 50 ετών 50 ετών και άνω.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ο πρόσφατος ιατρικός έλεγχος με προσωπική ευθύνη των αθλητών-τριών αποτελεί αρχική προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας τυχόν παρουσιασθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα φέρει ακέραιη την ευθύνη ο αθλητής ή η αθλήτρια. Στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα ασθενοφόρο και σταθμός πρώτων βοηθειών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο με απινιδωτή. Επίσης θα υπάρχει ορθοπεδικός γιατρός και δύο φυσικοθεραπευτές.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η Τροχαία Γιαννιτσών με το ανάλογο προσωπικό και τα οχήματα θα παράσχει την ασφαλή πορεία των δρομέων σε συνεργασία με εθελοντές μοτοσικλετιστές και άνδρες της ΛΕΦΕΔ. Επίσης κάθε διασταύρωση δρόμων θα φυλάσσεται από δύο εθελοντές.

 

Δυναμικό βάδισμα - Ελεύθερο τρέξιμο 5.200 μ  
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κτίριο Δημ. Κοιν. Κρύας Βρύσης - Πεζόδρομος
ΩΡΑ: 10:15 πμ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Από Β. Παύλου αμέσως αριστερά στην Μ. Αλεξάνδρου - Κέντρο Υγείας - αριστερά περιφερειακή οδός Στέλιου Καζαντζίδη – κοιμητήρια - συνέχιση της περιφερειακής οδού – επαρχ. οδός Κρύας Βρύσης - Αλεξάνδρειας αριστερά - Οικολογικό Πάρκο - αριστερά Βενιζέλου - Β. Παύλου δεξιά - πεζόδρομος – τερματισμός. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η ανώτερη διάρκεια διαδρομής θα είναι 1 ώρα. Ως λήξη τερματισμού ορίζεται η 11:15. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από 13 ετών και άνω. Για τα άτομα ηλικίας 13 ετών έως και 17 ετών θα είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση και υπογραφή της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης (γεννημ. από 2004 έως και 2000 ).
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 € το άτομο. Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα αρ. λογ. 624 / 540020-15 IBAN: GR67 0110 6240 0000 6245 4002 015 Πολιτιστικός Σύλλογος « Σωκράτης» « για συμμετοχή στον αγώνα Δυναμικού βαδίσματος Ελεύθερου τρεξίματος 5.200 μ για οικονομική ενίσχυση εκδήλωσης».
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Ισχύει ό,τι και για τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο. Θα δοθεί αριθμός σε κάθε αθλητή και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο αριθμού συμμετοχών ορίζεται στους 300 αθλητές.
ΕΠΑΘΛΑ: Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Στους πρώτους, -τες τρεις γενική κατάταξη θα δοθούν κύπελλα και από ένα βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα « Στα μυστικά του Βάλτου». ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ: Νερό, χυμός φρούτου, γλυκάκι.
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ισχύει ό,τι και για τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Με την ευθύνη της Τροχαίας Γιαννιτσών και τη βοήθεια των εθελοντών μοτοσικλετιστών και των ανδρών της ΛΕΦΕΔ.

 

Τρέξιμο και βάδισμα 1.000 μ για μαθητές  
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κτίριο Δημ. Κοινότ. Κρύας Βρύσης – Πεζόδρομος
ΩΡΑ: 10:30 π μ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Από Β. Παύλου προς λαϊκή αγορά – δεξιά Αισχύλου – δεξιά Παπατζανετέα - δεξιά 25ης Μαρτίου – δεξιά Β. Παύλου (πεζόδρομος) – τερματισμός.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής θα είναι 30 λεπτά. Λήξη τερματισμού μαθητών στις 11:00 πμ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές, -τριες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η δήλωση συμμετοχής γίνεται και υπογράφεται από το γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας που θα προκύψει.
ΕΠΑΘΛΑ: Όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν και τερματίζουν θεωρούνται νικητές και θα τους δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Εάν κάποιος γονιός, με μικρότερης ηλικίας μαθητή, επιθυμεί μαζί με το παιδί του να συμμετέχει, είναι ευπρόσδεκτος, αφού το δηλώσει.
ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ: Νερό, χυμός ατομικός, γλυκάκι.

 
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής: κ. Πεχλιβανίδη Κώστα στο τηλέφωνο 6944 221415 κ. Ουζουνίδη Χρήστο στο τηλέφωνο 6975 871220 κ. Αμιτζόγλου Λύσανδρο στο τηλέφωνο 6944 474344 κ. Πολατσίδη Παύλο στο τηλέφωνο 6947 612093

Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος
Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος
Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση