Είστε εδώ

Παρεμβάσεις Γιάννη Σηφάκη

19/03/2016

Νοσοκομείο Πέλλας
Σειρά επαφών είχε το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης με στόχο να επιλυθεί το φλέγον αλλά χρονίζον ζήτημα της μεταφοράς της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Εδέσσης από τον παντελώς ακατάλληλο χώρο όπου είναι εγκατεστημένη σήμερα και για τον οποίο έχει εδώ και χρόνια διαπιστωθεί ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και εξυπηρέτησης ασθενών και ιατρικού προσωπικού.
Ο Βουλευτής σε συναντήσεις του με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη και υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και με την 3η ΔΥΠΕ έχει θέσει το θέμα της επιτάχυνσης της διαδικασίας του διαγωνισμού, ώστε να προκηρυχθεί το έργο τον Απρίλιο.
Εκτός από τη μεταφορά της μονάδας, έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση μόνιμου παθολόγου στην πολύπαθη παθολογική κλινική καθώς και η τοποθέτηση επικουρικού παιδιάτρου.
Υποστελέχωση χαρακτηρίζει και το νοσοκομείο Γιαννιτσών για το οποίο ο κ. Σηφάκης μας ενημέρωσε ότι θα τοποθετηθεί επικουρικός ορθοπεδικός αλλά και γιατροί άλλων ειδικοτήτων, που έχουν ζητηθεί από το νοσοκομείο και για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων.

Πολυχώρος «Μέγας Αλέξανδρος»
Παράλληλα, μετά από συστηματικές επαφές και συναντήσεις με την αρχαιολόγο κ. Κοταρίδη, τη διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ επιδιώκεται η μη επιστροφή χρημάτων από το Δήμο σχετικά με το έργο αυτό καθώς και να βρεθεί τρόπος ολοκλήρωσής του μέσα από χρηματοδικό εργαλείο.
Μετά τις πρώτες επαφές και συναντήσεις του βουλευτή, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συνάντηση στο Δημαρχείο Έδεσσας με το δήμαρχο Τάκη Γιάννου και το ΔΣ του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.
Κατόπιν τούτου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή και του δημάρχου με την αρχαιολογία και με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση με πρώτο στόχο τη μη επιστροφή χρημάτων από το Δήμο και διερευνήθηκαν τρόποι ένταξής του σε πρόγραμμα για την ολοκλήρωσή του. Υπήρξε η υπόσχεση ότι θα εξετασθεί θετικά. Απαιτείται εγρήγορση και συντονισμός όλων για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης αυτής.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.