Είστε εδώ

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

29/05/2018
Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σημαντική η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές

Με τον συντονισμό της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, πραγματοποιήθηκε η εαρινή τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στην συνάντηση συμμετείχαν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι φορείς του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας παρουσιάζοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους, αλλά και απολογισμό πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία από δασικές πυρκαγιές, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις συνθήκες οικονομικής στενότητας και ανάγκης συνεργασίας μεταξύ των φορέων για καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους παραβάτες που θα προκαλέσουν δασική πυρκαγιά καθώς, επίσης, και για τον άμεσο χαρακτηρισμό περιοχών που θα καούν ως αναδασωτέες. Μεικτά περίπολα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού και των Δασικών Υπηρεσιών θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες σε όλα τα δασικά οικοσυστήματα της Π.Ε. Πέλλας, μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (τέλη Οκτωβρίου). Όλο το χρόνο εξάλλου πραγματοποιείται πρόγραμμα των δασικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας.

Σε σύντομη δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου αναφέρει: «Στην πολιτική προστασία η πρόληψη είναι πολύ σημαντική καθώς το κόστος επέμβασης και καταστολής είναι εξαιρετικά υψηλό. Επιπλέον, θέτει σε κίνδυνο δημόσιες υποδομές, ιδιωτική και δημόσια περιουσία, ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Για την αποτελεσματική προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, χρειάζεται η εγρήγορση και ανάληψη δράσης από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε καύσιμη ύλη στο χώρο ευθύνης στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα αγροκτήματα όπου μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά από απροσεξία, φυσικό φαινόμενο ή και δόλο. Προστατεύοντας το αστικό και φυσικό περιβάλλον, δημιουργούμε ευνοϊκές συνθήκες για ποιότητα ζωής, αλλά και τουριστική ανάπτυξη».

συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση