Είστε εδώ

«Αστικά Ποτάμια» στην Έδεσσα

08/10/2018

Η συμβολή των ποταμών στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα με τίτλο «Αστικά Ποτάμια, Πρόκληση για Οικονομική και Τουριστική Ανάπτυξη», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Έδεσσας και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, με την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και τη συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, της ΔΗΚΕΔΕ και της ΔΕΥΑ Έδεσσας.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το θέμα της αξιοποίησης των ποταμών στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και την αξιοποίησή τους για παραγωγή ενέργειας.
Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και Πανεπιστημιακοί μετάφεραν την γνώση τους, τόσο σε θέματα τουρισμού όσο και παραγωγής ενέργειας, ενώ σε τοπικό επίπεδο αποσαφηνίστηκαν πολιτικές και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, που βασίζεται εν πολλοίς στον ποταμό Εδεσσαίο και τους Καταρράκτες.
Παρουσιάστηκαν επίσης οι δυνατότητες για παραγωγή ενέργειας και δημιουργία πόρων για την τοπική κοινωνία.

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι προσκεκλημένοι (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και στελέχη των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια) έμειναν ενθουσιασμένοι από τις καλλονές του τόπου και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Εκτός από τις συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και δρώμενα που ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης και του Δήμου Έδεσσας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, εμφανώς ικανοποιημένος από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή στη διημερίδα, δήλωσε σχετικά:
«Είναι μία ευκαιρία για την Έδεσσα να δείξουμε τις δυνατότητες που έχει η πόλη και να προχωρήσουμε στη δικτύωση με τους υπόλοιπους δήμους με ποτάμια, προκειμένου να προωθήσουμε πολύ σημαντικά θέματα, σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο. Είχα την ευκαιρία να θέσω τα θέματα που μας αφορούν στους συνάδελφους μου και πιστεύω ότι μέσα από την κοινή μας δράση θα πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση