Είστε εδώ

Δεν ανοίγει αύριο η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα

03/12/2018

Μπορεί ο στόχος να ήταν αύριο να ανοίξει η εφαρμογή για τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα, όμως... στόχος ήταν και πάει.

Όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Τάγαρης, αύριο αναμένεται να υπογραφεί η ΚΥΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι.

Ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα ανοίξει προς τα τέλη της εβδομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή.

Πληρωμή
Ο κ. Τάγαρης ανέφερε πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα. Μάλιστα συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα.

Υπερήλικες
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.

Όσον αφορά στα κριτήρια, τα εισοδηματικά παραμένουν ίδια µε πέρυσι, δηλαδή έως 9.000 ευρώ (για ένα άτομο) και έως 27.000 ευρώ για οικογένεια µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγματικό ή τεκμαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων.

Αιτήσεις
Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet.
Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες.
Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση