Είστε εδώ

Κάλπες στη ΝΔ την ερχόμενη Κυριακή

29/03/2016

Υπό μία ρευστή πολιτική κατάσταση, σε δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, θα στηθεί η τριπλή κάλπη στη Ν.Δ. σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή Προέδρων Δημοτικών Οργανώσεων, Συνέδρων για το προσεχές συνέδριο των «γαλάζιων» (22-24 Απριλίου 2016), καθώς και για Προέδρους των τοπικών νεολαίων του κόμματος (ΟΝΝΕΔ).

Έτσι, την προσεχή Κυριακή, 3 Απριλίου θα υπάρξει η τριπλή ψηφοφορία για όλα τα παραπάνω, ενώ την επόμενη Κυριακή, 10 Απριλίου θα γίνουν οι εκλογές για τους Προέδρους των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών των Περιφερειακών Ενοτήτων (οι οποίοι ψηφίζονται από τους εκλέκτορες και όχι από το σύνολο των στελεχών του κόμματος στην κάθε περιοχή).

Να δούμε ποιοι είναι οι υποψήφιοι Πρόεδρο για τις Δημοτικές Οργανώσεις της Ν.Δ. για την Πέλλα στους 4 Δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας:

Δήμος Πέλλας
Λύσανδρος Αμιτζόγλου
Μηνάς Παρανός

Δήμος Αλμωπίας
Σαπακόλης Γιάννης
Γιουρούκης Παύλος

Δήμος Έδεσσας
Μπατσίρης Κώστας

Δήμος Σκύδρας
Λόγγος Βαγγέλης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Γιώργος Σέξτος δε θα είναι τελικά υποψήφιος στην Έδεσσα, ενώ για την ΟΝΝΕΔ Πέλλας υποψήφιοι είναι οι Αποστόλης Κοσκερίδης και Χρήστος Δόντσος.
Ο κ. Κοσκερίδης κινείται στη φιλοσοφία της επιστολής που απέστειλαν στα κεντρικά όργανα του κόμματος νεολαίοι-στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων σ’ αυτή τη φιλοσοφία τονίζεται πως «η δική μας γενιά καλείται να αντιμετωπίσει με τον πιο βαρύ αλλά και άδικο τρόπο, τις επιπτώσεις της οικονομικής – πολιτικής – κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Δεν την προκαλέσαμε εμείς την κρίση αυτή, αλλά σε εμάς επιμερίζεται το μεγαλύτερο κόστος αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης να πρωτοπορήσουμε και να καινοτομήσουμε για να βγούμε από αυτήν. Η ΟΝΝΕΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στα γνώριμα και προβλέψιμα μονοπάτια, στα οποία κινήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και να διαμορφώσει μία νέα ταυτότητα, αυτήν της ΟΝΝΕΔ 2020. Συγκρουόμενη με τις πελατειακές και λαϊκίστικες αντιλήψεις που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και που δεν της επιτρέπουν να την ξεπεράσει. Οι ιδέες και οι προτάσεις μας δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε αυτή τη θεματολογία. Η νέα ταυτότητα της ΟΝΝΕΔ, οφείλει να είναι η ταυτότητα των νέων που συνεχίζουν εν μέσω κρίσης να αγωνίζονται, να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, να ελπίζουν και να παράγουν ιδέες και πρωτοπορία στην πολιτική, εθνική υπερηφάνεια για την κοινωνία και υπεραξία για την οικονομία».
Ο δε Χρήστος Δόντσος σε επιστολή γνωστοποίησης της υποψηφιότητας του τονίζει πως «η χώρα μας βιώνει μία πρωτοφανή κρίση που έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκταση της ίδιας της πολιτικής. Σε μία τέτοια περίοδο, είναι πιο χρήσιμη από ποτέ η ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τα κοινά. Οφείλουμε όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά την ελπίδα και την αισιοδοξία για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας. Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο κλίμα εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν έχουμε το δικαίωμα να μένουμε αμέτοχοι. Οφείλουμε να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα και να μην αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για το δικό μας μέλλον. Γι’ αυτό, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση των συνομήλικων μου και είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ν. Πέλλας».
Όσον αφορά τους Συνέδρους που θα ψηφιστούν για να εκπροσωπηθεί ο Νόμος Πέλλας στο προσεχές συνέδριο της Ν.Δ. που θα γίνει 22-24 Απριλίου 2016, πρέπει να εκλεγούν, αναλογικά με τη δύναμη του Νομού, 22 άτομα.

Μηνάς Παρανός
Λύσανδρος Αμιτζόγλου
Λόγγος Βαγγέλης
Γιουρούκης Παύλος
Αποστόλης Κοσκερίδης
Χρήστος Δόντσος

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.