Είστε εδώ

Κατάληψη του ΕΛΓΑ Βεροίας για τις ζημιές από βροχοπτώσεις

29/12/2018

Μαχητική αγωνιστική κινητοποίηση και κατάληψη του ΕΛΓΑ Βεροίας για τις ζημιές από βροχοπτώσεις

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 28/12 η προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην πόλη της Βέροιας. Αγρότες οι οποίοι βλέπουν την φτώχεια και την εξαθλίωση να τους έχει χτυπήσει την πόρτα, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ζήτησαν επιτακτικά να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ροδακινοπαραγωγοί από την Ημαθία και την Πέλλα, σύσσωμος ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας και της Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους να προβούν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους μετά τα μέσα Ιανουαρίου. Μάλιστα, μέσω του Υποκαταστήματος Βέροιας, κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα προς το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, «Ζητάμε να αποζημιωθούμε από τον ΕΛΓΑ και όχι από de minimis για τις περσινές και φετινές ζημιές από τις βροχοπτώσεις. Επίσης ζητάμε να αποζημιωθούμε και για τα συμπύρηνα ροδάκινα, καθώς και για τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα που και αυτά επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση