Είστε εδώ

Κάλεσμα στο μπλόκο Γυψοχωρίου

28/01/2020

Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ» Πέλλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής που βρέθηκαν και συμμετείχαν στην ανοικτή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γυψοχώρι - Πέλλας.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε ανοιχτή, διεξοδική, γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση η οποία είχε ως ακρογωνιαίο λίθο την ύπαρξη και δράση ενός οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ικανού να οργανώνει και να συντονίζει την πάλη μας προς την κατεύθυνση υπηρέτησης των συμφερόντων και της προοπτικής της μικρομεσαίας αγροτιάς. Επίσης διαπιστώθηκε και ένας προβληματισμός σε σχέση με τον τρόπο δράσης και την μαζικότητα των αγώνων μας ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί προς μια γόνιμη κατεύθυνση μπροστά στους αγώνες που μας περιμένουν.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος "ΕΝΟΤΗΤΑ" συντάσσεται με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλώντας όλους τους συναδέλφους της ευρύτερης περιοχής να ετοιμαστούν για κάθοδο στα μπλόκα στις 28 Γενάρη με πανελλαδικό συντονισμό που δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, όπως έχει αποδειχθεί και από τα προηγούμενα χρονιά. Το ραντεβού δίνεται για μια ακόμη φορά στον κόμβο Γυψοχωρίου την Τρίτη 28 Γενάρη στις 11 το πρωί. Να είμαστε όλοι εκεί με τα αγροτικά μας μηχανήματα.

Τέλος στη 1 Φλεβάρη στις 12 στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας στα πλαίσια της Agrotica. Στόχος να συμμετάσχουμε και σε αυτήν την δράση βάζοντας λεωφορείο από την περιοχή μας έτσι ώστε να δώσουμε το δικό μας στίγμα για μια ακόμη χρονιά.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα όσα έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα αλλά και όλα όσα διεκδικούμε να πάρουμε στο μέλλον θα έρθουν μέσα από αγώνες και θυσίες και όχι μέσω συναντήσεων-φιέστες και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας!

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε

  Τα ζητήματα που μας απασχολούν αυτό το διάστημα:
 • Το αίσχος των «ανοιχτών» και απαράδεκτα χαμηλών τιμών παραγωγού για την πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων που διαμορφώνουν οι εμποροβιομήχανοι.
 • Το υψηλό κόστος παραγωγής, με το ακριβό πετρέλαιο, τη μεγάλη ακρίβεια στα αγροτικά μέσα και εφόδια που επιβάλλουν τα μονοπώλια, αλλά και το ίδιο το κράτος με τον υψηλό ΦΠΑ, το αγροτικό ρεύμα, όπου πρόσφατα είχαμε αυξήσεις, που οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.
 • Η απαράδεκτη κατάσταση με τον ΕΛΓΑ, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές νόσους, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί την ενεργότερη εμπλοκή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στις γεωργικές ασφαλίσεις.
 • Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τα γενικότερα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Το 2020 ένα ζευγάρι αγροτών θα πληρώσει 2.700 ευρώ, όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 87% των αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν καθαρό εισόδημα μικρότερο από 10.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο υπολειτουργούν.
 • Οι αποφάσεις κυβερνήσεων και ΕΕ για το χύμα τσίπουρο, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αμβυκούχους - αμπελουργούς σε όλη τη χώρα.
  Το πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο έχει διαμορφωθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες αφορά:
 • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
 • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
 • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
 • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.