Είστε εδώ

Κίνητρα σε ανέργους που απασχολείται σε χωράφια

12/05/2020

Διατηρείται το Επίδομα Ανεργίας για εργασίες γης

Εξελίξεις σημειώθηκαν αναφορικά με το ζήτημα των κινήτρων σε ανέργους για απασχόλησή τους σε αγροτικές εργασίες. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ανακοίνωσε ότι «με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Η παρέμβαση αυτή καθιστά πιο ελκυστική την απασχόληση ανέργων στην αγροτική οικονομία τώρα που άλλοι κλάδοι της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός ή η εστίαση, τουλάχιστον σήμερα, υπολειτουργούν για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

Για το ζήτημα αυτό, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη, 11 Βουλευτές τις συμπολίτευσης είχαν καταθέσει την με ΑΠ.6014/27-04-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτηση με θέμα: «Άμεση λύση στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης», στην οποία παρέθεταν αναλυτικά τα οφέλη από την αξιοποίηση του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού για εποχιακές αγροτικές εργασίες.

Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή των έκτακτων μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα κατέβαλε προσπάθειες ώστε να υπάρξει ένα λειτουργικό πλαίσιο πρόσκλησης εποχιακών εργατών γης από γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία. Παρά τις προκλήσεις που δημιουργεί η υγειονομική κρίση και πάντα τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.
Ταυτόχρονα όμως, κινείται και προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ελκυστικού πλέγματος με κίνητρα για το εγχώριο εργατικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να μείνει παρακαταθήκη και για το μέλλον. Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που σημαντικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, όπως η εστίαση ή ο τουρισμός, πλήττονται, δίνεται η δυνατότητα σε όσους παίρνουν το επίδομα ανεργίας, να δουλέψουν περιστασιακά σε εργασίες γης, χωρίς να τους γίνεται διακοπή. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός που θα δίνει κίνητρα σε Έλληνες ανέργους να εργαστούν εποχιακά στον πρωτογενή τομέα, ώστε να διακοπεί η εξάρτηση του κλάδου από την εισαγόμενη εργασία. Επιπλέον, εξελίσσεται διαρκώς και η καινοτόμος ηλεκτρονική υπηρεσία greekfarms.gov.gr, η οποία φιλοδοξεί να συνδέσει την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας
».

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.

Κοινοποίηση