Είστε εδώ

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα εστιατόρια

19/01/2021

Η συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης στη χώρα μας έχει μετατεθεί για τον Φεβρουάριο. Μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων εξήγησαν ότι μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου σειρά έχουν τα σχολεία και στο τέλος της λίστας βρίσκεται η εστίαση και οι καφετέριες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει η εστίαση είναι να παραμείνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στα σημερινά επίπεδα.

«Το διάστημα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερο κρίσιμο, γι΄αυτό οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ψώνια τους ώστε να μην υπάρξει διασπορά και επομένως πισωγυρίσματα» τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Η επιτροπή των ειδικών θα χρειαστεί από μία έως δύο εβδομάδες για να αποφανθεί πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Κατόπιν τούτου θα κληθούν να λάβουν την όποια απόφαση για τα εστιατόρια. Για να υπάρξει σαφής εικόνα από τον αντίκτυπο του ανοίγματος της αγοράς στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Πως θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια
Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης θα γίνει με αποστάσεις και τηλεφωνικό ραντεβού για την κράτηση τραπεζιού.

Όπως αναφέρει το protothema, η επανεκκίνηση της εστίασης θα γίνει με πολύ συγκεκριμένους όρους ως προς τον αριθμό των πελατών ενώ θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι. Οι κρατήσεις των τραπεζιών θα πρέπει να είναι ονομαστικές. Θα ισχύουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.