Είστε εδώ

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στη Βαρκελώνη

07/05/2022

Learning pathways through work-place and professional development

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2020-1-EL01-KA102-078178, δεκαπέντε μαθητές από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών τοποθετήθηκαν για δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις ανάλογα με τον τομέα τους, στη Βαρκελώνη. Οι μαθητές, που συμμετείχαν, φοιτούν στους τομείς Οικονομίας- Διοίκησης, Πληροφορικής, Γεωπονίας, και Μηχανολογίας. Παρακολούθησαν εργασίες και απόκτησαν γνώσεις για οργάνωση, διοίκηση και μηχανοργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για αειφορική παραγωγή προϊόντων (μπύρα, σοκολάτα, καφές, οίνος) και εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας τροφίμων, για γραμμή παραγωγής δίκυκλων ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνικό έλεγχο ποιότητας, για εγκατάσταση και συντήρηση ηλιακών και φωτοβολταϊκών συστημάτων και υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια, για Αυτοματισμούς KNX σε κτίρια και Συστήματα Διαχείρισης κτιρίων (BMS).

Οι μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το σύνολο της εμπειρίας τους, που περιλάμβανε και γνωριμία με σημαντικά αξιοθέατα της Βαρκελώνης. Καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο, ανάπτυξαν τη δεξιότητά τους να κατανοούν την διαφορετικότητα και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη.

Μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν τα οφέλη της εμπειρίας τους στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα με δραστηριότητες διάχυσης της δράσης τους, όπως η επεξεργασία βίντεο με τις εντυπώσεις τους, για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και το FB του σχολείου τους, καταγραφή σχολίων για την εμπειρία τους και προετοιμασία παρουσίασης με υλικό τεκμηρίωσης από τη μετακίνηση.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών υιοθετεί εδώ και αρκετά χρόνια Ευρωπαϊκές Δράσεις, που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολικό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.