Είστε εδώ

Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου

27/01/2023

Όπως κάθε Χρόνο, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς», πραγματοποιούν τελετή Μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των επτά (7) Μακεδονομάχων κατοίκων Μεσημερίου που δολοφονήθηκαν σε ενέδρα στις 2 Φεβρουαρίου 1905 από Κομιτατζήδες. Το μνημόσυνο πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου> 2023 και ώρα 10.00π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου. Εντός του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Βασιλειάδη Σπύρο, εγγονό της δασκάλας Αγγελικής Τσιώμου -Μεταλλινού που υπηρετούσε, εκείνη τη χρονιά, στο Δημοτικό σχολείο Μεσημερίου.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων

Ο 8ος Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00 το μεσημέρι. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία Μεσημερίου και η συνολική διαδρομή είναι 12 χιλιόμετρα (Μεσημέρι – Φλαμουριά και επιστροφή). Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου, συνολικού μήκους 500 μέτρων.

Ο αγώνας δρόμου οργανώνεται από τον Δήμο Έδεσσας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο Έδεσσας «Αερωπός» και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Έδεσσας, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι έχει τεράστια συμβολική σημασία, καθώς γίνεται στη μνήμη των Μακεδονομάχων του Μεσημερίου που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της σελίδας www.edessacity.gr ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 5€ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το πληρώσουν τραπεζικά.

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα εδώ

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.