Είστε εδώ

Παράκαμψη Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας

21/09/2018

Εκδόθηκε το ΦΕΚ (Αριθμ. Φύλλου 190 / 17.09.2018) που περιέχει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της 10-11/06/2018 για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κατασκευή του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ε.Ο.2 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΔΕΣΣΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ – ΜΕΛΙΣΣΙ».

Γιάννης Σηφάκης: Θα εκτελεστούν γρήγορα καθόσον έχει χαρακτηριστεί έργο εθνικής σημασίας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 10 εκατ. € από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ανοίγει ο δρόμος για την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου από τα ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση.

Το έργο είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας για την Π.Ε. Πέλλας για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών και αποτελεί το πρώτο βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της.
Έχει χαρακτηριστεί έργο απολύτου προτεραιότητας τόσο από τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υλοποίηση του θα αποκαταστήσει την αδικία που έχει υποστεί η Πέλλα με την ουσιαστική «κλοπή» της καλής ποιότητας οδικής πρόσβασης της στην Θεσσαλονίκη και την ΠΑΘΕ. Μια φορά στην «χάραξη» της Εγνατίας Οδού και μια φορά όταν τα 120 εκατ. € που είχαν εξασφαλιστεί μετακινήθηκαν μία μέρα πριν τις εκλογές του 2012 στην Θεσσαλονίκη.

Τα τεχνικά στοιχεία των δύο παρακάμψεων έχουν ως ακολούθως:
Παράκαμψη Γιαννιτσών: το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 9,033 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Παραλίμνης και Γιαννιτσών).

Παράκαμψη Χαλκηδόνας: το μήκος του νέου οδικού τμήματος είναι 6,34 χλμ, με διατομή δύο (2) λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και εκατέρωθεν ΛΕΑ, καθώς και ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, συνολικού πλάτους 21,10 μέτρων. Επίσης θα κατασκευασθούν δυο ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (Ελεούσας και Χαλκηδόνας).

Επιπρόσθετα, στα δυο αυτά τμήματα θα κατασκευασθούν έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης, αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου, ηλεκτροφωτισμός κόμβων και έργα φύτευσης και αποκατάστασης του τοπίου.

Μελέτη κόμβου Ελεούσας - παράκαμψη Χαλκηδόνας

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.