Είστε εδώ

Ερώτηση στη Βουλή προς τον ΥΠΑΑΤ

12/05/2022

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνυπέγραψε μαζί με έξι ακόμα Βουλευτές της συμπολίτευσης Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την οποία ανοίγει το θέμα της έγκρισης και των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης.

Οι Βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, Φθιώτιδας Γεώργιος Κοτρωνιάς, Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας και Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος τονίζουν το μεγάλο ενδιαφέρον για το σχετικό υπομέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ζητούν την έγκριση όλων των αιτήσεων χρηματοδότησης, ειδικότερα σε μια συγκυρία με φαινόμενα ακρίβειας.

Η ζήτηση για το συγκεκριμένο υπομέτρο ήταν αρκετά μεγάλη καθώς παρόμοια δράση είχε αρκετά χρόνια να υλοποιηθεί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταθέσουν αίτηση για ένταξη περισσότεροι από όσοι είχαν προβλεφθεί με βάση την αρχική χρηματοδότηση της δράσης. Έτσι, αρκετοί από τους ενδιαφερομένους δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην παρούσα δράση ενώ πληρούσαν όλα τα απαραίτητα κριτήρια και βρίσκονται στις λίστες των επιλαχόντων.

Στην ερώτηση οι βουλευτές τονίζουν τη σημασία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής ως πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ζητούν να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στα Σχέδια Βελτίωσης καθώς πολλοί από αυτούς έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια νέα πρόσκληση.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
CAPTCHA
Θέλουμε να προσδιορίσουμε ότι είστε πραγματικός χρήστης και να αποτρέψουμε μηχανικές αυτοματοποιημένες συνδέσεις.
Image CAPTCHA
Εισάγετε τους χαρακτήρες που φαίνονται στην εικόνα.